Shelton Petroleums oljereserv sju gånger större

Enligt en ny ”oberoende” reservuppdatering innehåller Shelton Petroleums oljefält i Ryssland långt större reserver än tidigare mätningar visat.

Shelton Petroleum har anlitat konsultbolaget AGR-TRACS som genomfört vad bolaget kallar en ”oberoende västerländsk reservuppdatering” omfattande två av bolagets oljefält i Ryssland.

Enligt uppdatering uppgår oljereserverna på det producerande fältet till cirka 41 miljoner fat, vilket motsvarar en sjudubbling jämfört med den förra studien. Utöver detta kan Shelton Petroleum nu boka gasreserver på upp till 7 miljoner fat oljeekvivalenter och oljeresurser på upp till knappt 26 miljoner fat, heter det i ett pressmeddelande.

Studien, som genomförts enligt branschstandarden SPE/PRMS metodologi, omfattar Shelton Petroleums licenser på Rustamovskoye och Aysky i Ryssland, skriver Shelton.

”På det producerande Rustamovskoye-fältet ökade de totala oljereserverna med närmare 580 procent, jämfört med den tidigare studien, till cirka 41 miljoner fat olja. Bevisade och sannolika reserver (2P) ökade med 1.460 procent till knappt 23 miljoner fat olja”, heter det.

I reservuppdateringen har också gas, som tidigare kategoriserats som resurser av Shelton Petroleum, nu kunnat bokas som reserver på upp till 7 miljoner fat oljeekvivalenter. Enligt studien bedöms dessutom Aysky-fältet ha resurser uppgående till cirka 20 miljoner fat olja.

AGR-TRACS har i sin reservuppdatering också utfört en finansiell analys som, med en diskonteringsfaktor på 10 procent, värderar 1P-reserverna på Rustamovskoye till 50 miljoner dollar, 2P till 171 miljoner dollar och 3P till 284 miljoner dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco