Sidledes start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas få en sidledes start på onsdagen, inför kvällens Fed-besked. Ledande terminer i Europa är neutrala, och USA-terminerna handlas samtidigt inom det neutrala spannet.

Börserna i New York stängde några tiondelar ned på tisdagen, efter handel i ett snävt spann. När Stockholmsbörsen stängt rörde sig kurserna uppåt med 0-0,2 procent.

I Asien har utvecklingen varit blandad under onsdagen. Tokyo uppgavs stiga på förhoppningar om mer stimulansåtgärder från centralbanken på fredag.

Skanska har hunnit delårsrapportera på den svenska marknaden. Orderingången var något bättre än väntat, men i övrigt var resultatet i linje med den preliminära guidningen.

Både bruttomarginalen och rörelsemarginalen minskade för HMS Networks i det tredje kvartalet. Det handlar om både produktmix och fortsatt satsning på produktutveckling med mera, enligt bolaget.

Karo Bio har köpt mer än 90 procent av sektorkollegan Medcore, som har en omsättning på cirka 50 miljoner. Prislappen landade på 18 miljoner kronor.

Enquest meddelar i dag att den första oljan togs upp ur Alma/Galia den 27 oktober. Full produktion beräknas tidigt 2016.

Inom telekomsektorn justerade Telenor ned både tillväxt- och ebitdamarginalprognoser för 2015 i samband med bolagets rapport.

Internetbolagsinkubatorn Rocket Internet planerar att börsnotera Hellofresh. För investerare i Sverige är detta intressant då Kinnevik har en andel på 13,2 procent i Rocket, och är medinvesterare i flera portföljbolag.

Affärsvärlden rekommenderar sina läsare att köpa Assa Abloy och Husqvarna, men att sälja Avanza.

Bland övriga delårsrapportörer håller sig Online Group kvar på förlustsidan sett till resultat, medan Prevas vänt till minus.

Efter USA-börsernas stängning i kväll offentliggör gruvbolaget Lundin Mining sina delårssiffror.

På makroagendan finns en presskonferens med Riksbankschefen Stefan Ingves, efter att Riksbanken släppt penningpolitiskt besked kl 09.30.

Dagens största nummer står dock möjligen den amerikanska centralbanken Federal Reserve för. I kväll kommer penningpolitiskt besked, och det är antingen i dag eller i december som styrräntan skulle kunna höjas. Majoriteten av analytikerna räknar dock inte med någon räntehöjning vare sig nu eller i december utan i mars, men däremot kan Fed ge indikationer.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här