SKF ska lämna Ryssland – tar nedskrivning på 500 miljoner kronor i Q2

Verkstadsbolaget SKF har beslutat att upphöra med all verksamhet i Ryssland. Planen är att avyttra verksamheten på ett kontrollerat sätt för att säkerställa en framtid för de anställda i landet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Rickard Gustafson, VD för SKF.
Rickard Gustafson, VD för SKF. Foto: SKF
SKF kommer under andra kvartalet att ta en nedskrivning på cirka 500 miljoner kronor relaterad till avyttringen. Försäljningen i Ryssland stod för cirka 2% av koncernens totala omsättning under 2021.

“Den ryska invasionen av Ukraina innebär allvarliga konsekvenser för våra verksamheter i Ukraina och Ryssland. I den här svåra situationen har vi naturligtvis genomgående respekterat alla sanktioner och exportrestriktioner. Vi har dragit slutsatsen att det är omöjligt för oss att fortsätta i Ryssland, eftersom grundförutsättningarna och stabiliteten för vår verksamhet inte existerar längre”, kommenterar VD Rickard Gustafson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG