SLP ökade förvaltningsresultatet

Logistikfastighetsbolaget SLP, Swedish Logistic Property redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat under tredje kvartalet. "I en orolig marknad har vi fortsatt att skapa värden i våra fastigheter", säger VD Peter Strand.
SLP ökade förvaltningsresultatet - SLP 1
Swedish Logistics Properties VD Peter Strand. Mest känd som tidigare VD för bostadsbolaget Victoria Park som köptes ut från börsen 2019.

Hyresintäkterna uppgick till 101 miljoner kronor (69).

”Den stora ökningen jämfört med föregående år är till största delen relaterad till ett större fastighetsbestånd till följd av en hög förvärvstakt men även inflyttning i nybyggnationsprojekt samt uthyrningar av tidigare vakanta ytor”, skriver bolaget.

Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgick till 93,9 procent (92,2).

Driftnettot uppgick till 84 miljoner kronor (56).

Förvaltningsresultatet uppgick till 59 miljoner kronor (39).

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till 7 miljoner kronor (245). Totala värdeförändringar i derivat uppgick till 18 miljoner kronor (2).

Resultatet efter skatt blev 62 miljoner kronor (227), en minskning med 72,7 procent mot föregående år.

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 21,6 kronor (15,5).

”I en orolig marknad har vi fortsatt att skapa värden i våra fastigheter. Trots att vi i tredje kvartalet höjt avkastningskravet med 20 punkter till 5,4 procent i värderingen har vi en positiv värdeförändring. Detta till följd av god nettouthyrning, genomförda investeringar och sänkt vakansgrad”, kommenterar vd Peter Strand.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco