Smart Eye får order värda 175 miljoner

Teknikbolaget Smart Eye har fått en genombrottsorder som beräknas vara värd 175 miljoner kronor från en större koreansk biltillverkare.
Lagstiftning gör att marknaden för eyetracking-teknik i bilar växer i rask takt. Den regulatoriska medvinden har gjort att Smart Eye har klarat sig anmärkningsvärt väl i pandemin. Foto: Pressbild.
Foto: Smart Eye

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är första gången bolaget levererar sitt kombinerade Driver Monitoring System- (DMS) och Cabin Monitoring System-teknologi (CMS) till nya bilmodeller av en stor fordonstillverkare. Kombinationen av teknologierna kallas Automotive Interior Sensing.

”Branschens efterfrågan på Interior Sensing-teknik växer snabbt, och denna affär gör att Smart Eye ligger mycket bra till på den här nya marknaden”, säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

De fyra nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes Automotive Interior Sensing AI, kommer att gå i produktion mellan slutet av 2025 och första halvan av 2026. Den beräknade intäkten för ordern är 175 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Det beräknade värdet från möjliga ytterligare design wins på samma plattform uppgår till 650 miljoner kronor under produktlivscykeln.

Smart Eye har nu erhållit upp mot 319 design wins från 21 fordonstillverkare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.