Snabba cash, usel likviditet

Snabblåneföretaget Trustbuddy värderas till 800 miljoner kronor på börsen. Men ledningen säljer av och inlåningskunder rapporterar om att det är svårt att få tillbaka pengarna.

Dagarna före jul var bråda för snabblåneföretaget Trust­bud­dy. Den tiden på året är hög­säsong för kunder som behöver låna pengar till klappar och annan konsumtion. I bokslutet för år 2013 sammanfattade senare det First North-noterade bolagets vd, norrmannen Jens Glasø, utvecklingen. Han konstaterar att sista kvartalet för året var ”efterfrågan från låntagare en utmaning då denna inte till fullo kunde mötas av motsvarande tillgång till lånekapital”.

Samtidigt som julhandeln närmade sig klimax lade det brittiska finanshuset Liberum Capital sista handen vid en 33-­sidig aktieanalys. Slutsatsen är att Trustbuddys aktie är värd åtta kronor, mer än fyra gånger mer än den kurs aktien handlades till på börsen vid tillfället. Bolagets sammanlagda marknadsvärde skulle därmed uppgå till cirka 3 miljarder kronor, vilket inte är illa för ett förhoppningsbolag som under fjolåret gick med 5 miljoner kronor i förlust och omsatte i storleksordningen 81 miljoner kronor. Liberum-analysen är daterad 11 december.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Alligator Bioscience