Snön smälter: Negativt elpris i hela landet

Efter att snösmältningen kommit igång på allvar kommer elpriserna i norra Sverige bli de lägsta någonsin imorgon, skriver Bixia i ett pressmeddelande.
Snön smälter: Negativt elpris i hela landet - Vattenfall

Dygnsmedelpriset i de norra elprisområdena SE1 och SE2 landar på 4,45 öre per Kwh och i elområde 3 och 4 blir priset 9 respektive 31 öre. Under sex timmar kommer priset att vara negativt i hela landet.

“Så här låga priser har vi aldrig sett i norra Sverige förr. Snösmältningen har kommit igång på allvar och tillrinningen är hög vilket skapar riklig vattenkraftsproduktion hos producenter som inte kan spara vatten i magasin. Samtidigt är det ordentligt blåsigt och den billiga produktionen möter en säsongsmässigt låg efterfrågan in mot långhelg, vilket skapar dessa priser”, säger Johan Sigvardsson, elmarknadsanalytiker på Bixia.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.