Soltech köper 60 procent av solenergiföretag

Soltech Energy Sweden har tecknat avtal om förvärv av 60 procent av aktierna i solenergiföretaget Merasol med en förvärvslikvid på 15 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet betalas med en initial kontantdel om 4,5 miljoner kronor samt nyemitterade Soltechaktier till ett värde av 3 miljoner kronor.

Efter tolv respektive 24 månader kan ytterligare 3,75 miljoner kronor vid vardera tillfällen betalas ut i rörlig tilläggsköpeskilling om uppställda omsättnings- och lönsamhetsmål uppnås, uppger Soltech.

Merasol, som är ett Göteborgsföretag med 20 anställda, kommer under helåret 2019 omsätta cirka 40 miljoner kronor med ett positivt resultat.

Soltechs bedömning är att Merasol kommer att bidra med cirka 60 miljoner kronor i omsättning 2020, med ett positivt rörelseresultat. Målsättningen för verksamhetsåret 2021 är att Merasol ska nå en omsättning om cirka 80 miljoner kronor, skriver Soltech.

Merasol fokuserar på företagsmarknaden inom solenergi och har en rad ramavtal med kunder inom näringslivet och offentlig sektor, enligt pressmeddelandet.

Soltech har även ett optionsavtal om att under våren 2022 förvärva resterande 40 procent, eller en önskad del, av Merasol.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här