Spelbolag med svensk licens omsatte 24,7 miljarder kronor under 2020

Spelbolag med svensk licens omsatte totalt 24,7 miljarder kronor under förra året, vilket är en minskning med 0,4% mot året innan. Det framgår av preliminära siffror från Spelinspektionen.
Spelbolag med svensk licens omsatte 24,7 miljarder kronor under 2020 - kasino-betting-online-spel-700_binary_6980878.jpg
Under det sista kvartalet 2020 omsattes 6,8 miljarder kronor på den svenska spelmarknaden. Kommersiellt onlinespel och vadhållning står för majoriteten av dessa intäkter som består av spelarnas insatser minus utbetalda vinster.

Det brittiska analysföretaget H2 Gambling Capital uppskattar att det spelades för mellan 613 och 724 miljoner kronor efter utbetalda vinster hos bolag utanför det svenska licenssystemet under det fjärde kvartalet. Den uppskattade siffran för helåret 2020 är mellan 2,4 och 2,8 miljarder kronor.

Vid årsskiftet var drygt 59 000 avstängda för spel via Spelpaus.se, en sekventiell ökning om 6%. I början av mars 2021 hade antalet ökat till nästan 61 000 personer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets