Spotifys vd Daniel Ek kan få riva Djursholmsvillan

Efter överklagan ser nu Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek ut att få riva den villa i Djursholm utanför Stockholm han köpte sommaren 2018.

Det rapporterar Di Digital.

Villan, som var en av fjolårets dyraste bostadsaffärer, köptes för 65 miljoner och renoverades i jugendstil 1905. Vid en påbörjad totalrenovering efter Daniel Els köp upptäcktes dock många dolda fel och i mars i år ansökte Spotify-vd:n om att få riva huset.

Ansökan fick dock avslag i kommunens byggnadsnämnd, vars ordförande beskrev huset som ”ett landmärke” och ett hus många djursholmsbor har en relation till. Nu har dock länsstyrelsens handläggare kommit fram till att det allmännas intresse för att bevara huset är svagt och att den sökandes intresse av att riva huset väger tyngre.

Helt avslutat är dock inte ärendet. Byggnadsnämnden i Danderyd har fortfarande möjlighet att överklaga till mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.