Stefan Edberg startar ny fond

Den före detta tennisstjärnan Stefan Edberg startar en ny fond. Själv har en stor del av sitt eget kapital i den nya investeringen. Och nu försöker han kränga investeringsmöjligheter till sugna kunder.

Stefan Edberg upptäckte under finanskrisen att marknaden för företagsobligationer minst sagt var lågt värderad.

– Den marknaden kraschade och det bra köptillfällen när folk tvingades sälja ut sina tillgångar. Vi trodde inte att de nordiska bankerna skulle gå omkull och köpa obligationer med 50 procents rabatt, säger Stefan Edberg till Dagens Industri.

Tennislegendens kapital investerades genom fondförvaltningsbolaget Case, där han även är delägare.

Det goda börsåret 2009 gav Cases blandfond Fairplay 27 procent i avkastning. 2010 ökade fondens värde med 10 procent.

Delägarna i Case med Stefan Edberg som frontperson öppnar nu en företagsobligationsfond. Fonden kallas Safe Play. Sparbanken 1826 och Stefand Edberg är i dagsläget de största investerarna med 50 miljoner kronor vardera investerade i den nya fonden, skriver DI.
 

Totalt har fonden idag cirka 300 Mkr i förvaltat kapital.

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här