Stockholms bostadsrättspriser vänder ned

Priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun kom att minska med 1,6% i april, enligt Danske Banks boprisindikator. Justerat för säsongsfaktorer blev tappet något mindre på 0,7%.
Bostad
Foto Hasse Holmberg / TT

Utfallet innebär dock ett trendbrott mot en längre tid av stigande priser. Sedan pandemin har priserna ökat med 25 procent, enligt Danske Bank. Läget är nu mer osäkert för den framtida utvecklingen.

”Riksbanken har höjt styrräntan till 0,25% samtidigt som de flaggar för ytterligare två till tre räntehöjningar under året vilket innebär att styrräntan vid årsskiftet kommer att vara omkring 1%. Detta i kombination med den höga inflationen som råder, vilket redan minskar hushållens köpkraft drastiskt, kommer att drabba hushållen ytterligare”, skriver banken.

Danske Banks egna prognos är att priserna framöver blir mer stillastående eller lätt fallande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.