Stockholmsbörsen på nytt kursrekord för OMXS30

Stockholmsbörsen slår ett nytt kursrekord på onsdagen för storbolagsindex OMXS30 medan de breda indexen som omfattar hela Stockholmsbörsen handlas nära måndagens rekordnivåer.
Raketaktie
OMX Stockholm 30 var klockan 13:00 upp 1,0% och har noterat dagshögsta på 1 906,96, vilket är ett nytt kursrekord. Uppgången är 7,5% sedan årsskiftet och 16,5% på tre år.

OMX Stockholm PI, som återspeglar hela Stockholmsbörsen exklusive utdelningar, är upp med 1,1% och har noterat dagshögsta på 750,95, vilket är nära rekordnoteringen på 757,12 från i måndags. Uppgången är 10,2% från årsskiftet och 28,9% på tre år.

OMX Stockholm GI, som återspeglar hela Stockholmsbörsen inklusive utdelningar, är upp med 1,1% och har noterat dagshögsta på 332,10, vilket är nära rekordnoteringen på 334,82 från i måndags. De aktier som handlas exklusive rätt till utdelning idag är Leovegas och Sagax A- och B-aktie. Uppgången är 11,6% från årsskiftet och 40,8% på tre år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco