Storägare dumpar 11,7 miljoner aktier

Två av storägarna i Hexagon har sålt stora poster i bolaget.

Hexagons storägare Melker Schörling AB och bolagets vd Ola Rollén har sålt totalt 11,7 miljoner aktier i Hexagon, enligt ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

SEB Enskilda fick uppdraget att placera 7,7-11,7 miljoner aktier genom bookbuilding, enligt ett pressmeddelande som distribuerades efter stängning på tisdagen.

Av det totala antalet aktier sålda har Melker Schörling AB sålt 9.959.000 aktier och Ola Rollén 1.741.000 aktier.

Efter försäljningarna äger Melker Schörling AB 15.750.000 A-aktier och 78.711.582 B-aktier i Hexagon, motsvarande 26,8 procent av kapitalet och 47,8 procent av rösterna i bolaget.

Ola Rollén äger efter transaktionen 2.000.001 B-aktier i Hexagon, motsvarande 0,6 procent av kapitalet och 0,4 procent av rösterna i bolaget.

Melker Schörling AB motiverar försäljningen av aktierna i Hexagon med bolagets strategi att ha en låg skuldsättning.

“MSAB:s strategi innefattar att över tid ha en låg skuldsättning. Det är en betydande styrka att alltid kunna stödja våra portföljbolag finansiellt, såväl vid större förvärv som vid marknadsnedgångar. En låg skuldsättning innebär också att vi kan dra nytta av nya möjligheter som kan uppkomma i tillägg till våra nuvarande investeringar. Vi genomför nu en mindre justering av vårt innehav i Hexagon, vilket är i linje med vår strategi”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Ola Rollén förklarar sitt beslut att sälja aktier i Hexagon med att han avser att återbetala de lån han tagit för att finansiera köp av aktier i bolaget, efter att under åren 2008 och 2009 upplevt en situation då han riskerade att förlora mer än den initiala investeringen han gjorde i Hexagon-aktier. Han understryker att hans engagemang i och tilltron till Hexagon är intakt.

“Jag behåller ett betydande ägande i Hexagon efter denna transaktion, för närvarande värderat till cirka 300 miljoner kronor. Mina förväntningar är att mitt kvarvarande innehav i Hexagon kommer att vara lika finansiellt fördelaktigt under de kommande åren som det har varit hittills. Hexagon har varit och förblir mitt huvudsakliga fokus”, skriver Ola Rollén i pressmeddelandet.

Pressmeddelandet anger inte vilken kurs aktierna såldes ut till. Stängningskursen på tisdagen var 161:10 kronor.

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här