Storbank: Bitcoin kan nå 100 000 dollar i år

Storbanken Standard Chartered har släppt en analys kring kryptomarknaden och förväntar sig att bitcoin kan dubblas och nå 100 000 dollar redan i år i början av nästa år. På längre sikt väntas bitcoin kunna nå 175 000 dollar.
Bitcoin, kryptovaluta.
Bitcoin, kryptovaluta. Foto: AP Photo/Kin Cheung, File
”Cykliskt väntar vi oss en topp runt 100 000 i slutet av 2021 eller början av 2022”, skriver banken som nyligen tillsatt en analysenhet inom krypto som leds av Geoffrey Kendrick.

När det gäller ethereum ser banken ett ”strukturellt” värde kring 26 000 – 35 000 dollar, som kan nås när och om bitcoin stiger till 175 000.

Standard Chartered skriver att bitcoin och ethereum delar många egenskaper, men att ethereums blockkedja har stöd för smarta kontrakt, decentraliserade autonoma organisationer, decentraliserad finans, NFT-tillgångar och initial coin offerings (ICO). Men trots de otaliga användningsfallen som ethereum erbjuder säger banken att det kan finnas en större risk än med bitcoin.

”Även om potentiell avkastning kan vara större för ETH än för BTC är riskerna också högre”, skriver analytikerna.

Bitcoin handlas just nu kring 46 000 dollar medan ethereum står i 3 344 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco