Storytel förvärvar och går in i USA

Ljudboksspecialisten Storytel förvärvar Audiobooks.com från private equity-jätten KKR, vilket innebär att man tar klivet in i på den amerikanska marknaden. Köpeskillingen var 135 miljoner dollar på skuld- och kassafri basis.
Storytel

Audiobooks.com lanserades 2011 och har fokus på den amerikanska ljudboksmarknaden. Integrationer finns med Alexa, Sonos, CarPlay och Android Auto. Företagets app har 300 000 ljudböcker från hundratals förlag, miljontals poddar och annan typ av ljudunderhållning.

Förvärvet kommer att finansieras genom befintliga medel och upptagande av ett nytt brygglån om 500 miljoner kronor. Det ska löpa ut i första kvartalet 2023. Det är en del av bolagets befintliga kreditfacilitet som nu förlängts och utökats till 850 miljoner kronor.

Transaktionen förväntas slutföras i slutet av december i år och kräver sedvanligt godkännande från myndigheter.

Att notera i sektorn är att Spotify igår kväll aviserade ett förvärv av ljudboksdistributören Findaway som har en katalog på över 325 000 titlar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG