Storytels styrelseordförande lämnar – Hans-Holger Albrecht föreslås ta över

Ljudboksspecialisten Storytels styrelseordförande Stefan Blom har beslutat att lämna sin post efter bara fyra månader. Som ersättare föreslår valberedningen Hans-Holger Albrecht. Det framgår av ett pressmeddelande.
Storytel
Stefan Blom har varit styrelsemedlem i Storytel under de senaste två åren och sedan slutet av 2021 har han suttit vid ordförandeposten.

”Efter att ha övervägt min övergripande portfölj har jag bestämt mig för att lämna denna roll för att skapa mer utrymme för mina andra engagemang. Hans-Holger är en legendarisk entreprenör och industriledare och ett utmärkt val för nästa fas. Jag kommer att följa Storytel med varmt och innerligt intresse på företagets framtida tillväxtresa”, uppger Blom.

Hans-Holger Albrecht kommer närmast från rollen som vd för musiktjänsten Deezer och dessförinnan har han även varit vd för Millicom och Modern Times Group.

Storytel kommer att hålla en extra bolagsstämma inom kort mot bakgrund av att Albrecht föreslagits till ny styrelseordförande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.