Svag återhämtning för Sveriges teknikföretag

Återhämtningen i Europa går långsamt och tillväxten för teknikföretag i Sverige blir svagare än väntat. Det framgår av den senaste konjunkturprognosen från Teknikföretagen.

Det innebär att antalet anställda fortsätter minska även i år. Teknikföretagen räknar i sin uppdaterade konjunkturprognos för 2014 med att tillväxten begränsas till 3 procent och med en nedgång i anställda på storleksordningen 2 procent.

Enligt konjunkturprognosen från november 2013 förväntades produktionen för teknikföretagen i Sverige sammantaget öka med 4 procent.

“Även om det nu gått över ett år efter den absoluta botten i konjunkturen för teknikföretag i Sverige, är det ännu inte någon större fart på återhämtningen. Tillväxten för såväl teknikindustri som teknisktjänster begränsas till en ökning på vardera 3 procent. Teknikindustri och tekniktjänster går i år i samma takt även om vändningen uppåt för tjänsterna kom något senare i fjol”, skriver Teknikföretagen.

“Teknikföretagen räknar dock med att konjunkturen fortsätter förbättras under året främst genom att efterfrågan från EMU-området förbättras jämfört med i fjol. USA fortsätter växa i närmast oförändrad takt samtidigt som utvecklingsländer som Kina och Brasilien får en jämfört med tidigare mer begränsad tillväxt. Teknikindustrin i Finland väntas vara i fortsatt recession”, fortsätter Teknikföretagen.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här