Sveaskog höjer priset på timmer

Sveaskog höjer priset på timmer som köps in från skogsägare i Mellansverige.
Sveaskog höjer priset på timmer - Skog-900

Detta efter att konjunkturen på marknaden för trävaror varit god och att bolagets timmerkunder efterfrågar med råvara.

Prishöjningen är 30-45 kronor per kubikmeter toppmätt och gäller på normaltimmer från den 18 januari.

Marknaden för sågverken bromsade in kraftigt under våren 2020 vid coronapandemins utbrott, men har sedan återhämtat sig snabbt och fortsatt att stärkas, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”Sågverken går för högtryck för att nyttja det gynnsamma marknadsläget, och därför är efterfrågan hög på såväl gran- som talltimmer. För skogsägarna är det därmed läge att passa på att avverka timmerskog. Efterfrågan på massaved är inte lika stark just nu, så rekommendationen från oss är att fokusera på timmeravverkning den närmaste tiden och dra nytta av den goda efterfrågan och de höjda priserna”, säger Roger Johansson, chef för extern virkesanskaffning i Sveaskogs marknadsområde Syd, i pressmeddelandet.

Massavedspriserna är oförändrade

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets