Sven Hagströmer försvarar SPAC-bolagen

Kritiken mot SPAC-bolag är obefogad. Det menar finansmannen Sven Hagströmer som säger att hans investmentbolag Creades ska titta på tillgångsslaget. Det skriver Dagens industri.
Sven Hagströmer
Sven Hagströmer. Foto: Fredrik Sandberg/TT
ACQ Bure börjar handlas på Nasdaq Stockholm i dag den 25 mars som Sveriges första noterade SPAC-bolag.

“Jag tycker Bure har fått oförtjänt mycket kritik. SPAC:arna är i grunden bra för spararna som här kan få del av en slags Private Equity-portfölj med transparenta villkor och dessutom i en likvid tillgång som går att sälja. Det går väl inte att önska sig något bättre”, säger Sven Hagströmer till tidningen.

Creades ska överväga att skapa ett eget SPAC-bolag.

“Det är klart att vi ska titta på det. Vi har i femton år funderat på om Creades ska starta någon slags Private Equity-verksamhet men vi vill inte hålla till på någon kanalö utan vill göra allt transparent. Som sagt, just det är bra med SPAC:arna”, säger Sven Hagströmer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.