Svensk Youtube-stjärna startar eget nätverk

Den svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har i samarbete med ett antal andra Internet-profiler valt att starta ett eget nätverk, Revelmode.

Lanseringen sker i samarbete med Disney-ägda Maker Studios, det nätverk som Kjellberg för närvarande jobbar för, skriver Recode.

Bakgrunden till lanseringen av Revelmode har varit missnöje från Kjellbergs sida kring den rådande fördelningen av intäkterna.

– Google (som äger Youtube) tar 45 procent av intäkterna och sedan tar nätverket 50 procent. Då blir det inte mycket över i slutändan. Ändå är det Youtubern som producerar, finansierar och gör allt material själv. Nätverket gör ingenting”, sade Felix Kjellberg i en intervju med Breakit.

Fokus för det nya nätverket Revelmode ska bland annat ligga på att producera premiuminnehåll, enligt ett pressmeddelande.

Felix Kjellberg är den mest avlönade stjärnan på YouTube, enligt en rankning som gjorts av affärssajten Forbes. Totalt tjänade Felix Kjellberg 12 miljoner dollar, cirka 98 miljoner kronor, under 2015, en siffra som baserats på intervjuer som gjorts med managers samt bearbetning av statistik från analysfirman Nielsen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.