Svolder ökar substansvärdet med 14%

Investmentbolaget Svolder ökade substansvärdet med 14% under det andra kvartalet till 55,10 kronor per 29 februari.
Svolder ökar substansvärdet med 14% - Svolder Risbecker
Svolders VD Tomas Risbecker. Foto: AMF

Jämförelseindex Carnegie Small Cap Return var under samma period upp 8,1 procent.

”Vi är självklart nöjda med detta, men stirrar oss inte blinda över enskilda kvartal utan fokus är på värdeskapande över tid”, säger VD Tomas Risbecker i en kommentar om substansvärdesutvecklingen.

Svolder publicerar substansvärden varje vecka varför ovanstående substansvärde i princip redan är känt. Substansvärdet per den 8 mars var 55 kronor per aktie (redan känt) och aktiekursen var 58,45 kronor.

Bolagets nettoresultat blev 692,5 miljoner kronor (4,8) och resultat per aktie uppgick till 6,80 kronor (0,00).

Stora positiva bidragsgivare till substansvärdet var New Wave, Itab och Arjo. Negativa bidragsgivare var Ependion, Nolato och Engcon.

Under det senaste kvartalet har Svolder ökat ägandet i Nolato, Mildef och Arjo.

”Trots en svag rapport från Nolato, ser vi en förbättrad och stabilare vinsttillväxt framöver i takt med att Medical Solutions växer som andel av bolaget”, säger vd Tomas Risbecker.

”Mildefs försäljnings- och vinsttillväxt har varit imponerande, och vi förväntar oss att denna positiva trend fortsätter. Arjos starka resultat i det fjärde kvartalet indikerar en positiv start på 2024, och vi förväntar oss fortsatt vinsttillväxt framöver.”

Tomas Risbecker säger vidare att Svolder har minskat innehavet i New Wave efter en betydande kursuppgång och som konsekvens av bolagets storlek i portföljen. Därutöver harpositionerna  i Lime och Rusta helt avyttrats med goda resultat. ”Dessa åtgärder är en del av vår medvetna strategi att koncentrera och fokusera aktieportföljen.”

Svolder, Mkr Q2-2023/2024 Q2-2022/2023
Rörelseresultat 690,5 3,3
Resultat före skatt 692,5 4,8
Nettoresultat 692,5 4,8
Resultat per aktie, kronor 6,80 0,00
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets