Swedbank: H&M petas – här är våra favoritaktier

H&M ut – New Wave in. Den förändringen gör Swedbank i portföljen med favoritaktier i Stockholmsbörsens olika sektorer.
Torsten Jansson
Torsten Janssons New Wave är en av Swedbanks favoritaktier, enligt en purfärsk uppdatering.

Swedbank har just nu 17 aktier på sin lista över sektorfavoriter på Stockholmsbörsen. Storbanken gör uppdateringar bland favoritaktierna varannan vecka och placeringshorisonten är ett år. I den senaste uppdateringen petas H&M till förmån för Torsten Janssons New Wave.

”Inom konsumentsektorn skiftas i denna uppdatering H&M till New Wave, då vår vy är att bolaget nu nått högst attraktiva värderingsnivåer. Den oro som finns för att marginalen under 2023 skulle komma att falla ner under det långsiktiga målet på 15% ser vi således som överdriven och enligt våra prognoser räknar vi med en marginal på 16,1% under 2023-2024E”, heter det i uppdateringen.

Det är inte bara Swedbank som gillar New Wave-aktien. Det gör även Nordea:

Volvo ser vi som köpvärd och en vinnare på elektrifieringen. Förutom Volvo kan vi framhålla Investor och New Wave som särskilt intressanta”, uppgav banken för Affärsvärlden i slutet av februari.

Här är alla Swedbanks favoritaktier:

Konsument: Electrolux, Embracer, New Wave.

Fastigheter/Bygg: Balder, Nyfosa, Skanska.

Hälsovård: Astra Zeneca, Calliditas.

Bank/Finans: Investor, Nordea, Handelsbanken.

Telekom/IT: Hexagon.

Verkstad: Munters, Assa Abloy, Atlas Copco, Sandvik, Securitas.

Källa: Swedbank Aktiellt

Noterbart är att Swedbank och analyshuset Kepler Cheuvreux har köp på alla aktier bland sektorfavoriterna förutom Astra Zeneca. Där är rekommendationen behåll.

Vill du veta vilka som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag. Vill du istället hitta de senaste rekommendationerna, köpråden och riktkurserna för svenska aktier så hittar du det alltid på sidan Aktierekar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco