Aktiechefen om raset: ”Köpläge i bankaktier inför utdelningssäsongen”

Börserna faller tungt i inledningen av veckan. Men Carnegies aktiechef Karl Hedberg ser kursnedgången som ett köpläge.
Aktiechefen om raset: ”Köpläge i bankaktier inför utdelningssäsongen” - Trader Börsen Wall Street
AP Photo/Seth Wenig

Såväl Stockholmsbörsen som flera stora internationella börser föll tungt i slutet av förra veckan. Även måndagen har präglats av nedgångar. Börsnedgångarna kommer efter den stora bankfrossan i USA.

Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg tror dock inte att problemen för Silicon Valley Bank och Signature Bank är starten på en stor bankkris.

”Jag tror inte vi kommer se någon större spridningsrisk till banker generellt och framför allt inte till de svenska bankerna, varken för storbankerna eller de mindre nischbankerna. Kortsiktigt kan det givetvis leda till att osäkerheten får investerare att fortsätta sälja aktier brett med fallande kurser som följd. Det ser jag dock som en kortsiktig effekt som bör reverseras”, säger han i en uppdatering.

Han säger också:

”Givet den stora skillnad som finns i verksamheten för de svenska bankerna i förhållande till de amerikanska banker som är i fokus så ser jag denna kursnedgång som ett köptillfälle i de svenska bankaktierna inför utdelningssäsongen. Jag fortsätter köpa bankaktier och andra bolag inom finanssektorn som har fallit tungt senaste dagarna för en kortsiktig rekyl upp.”

På Affärsvärldens sida Börsen idag hittar du vilka aktier som tappat mest under den röda måndagen. Och här hittar du de svenska fonder som har störst exponering mot kollapsande Silicon Valley Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets