Swedbank: Krediter attraktivt värderade

Tudelningen mellan utvecklingen för kredit- och aktiemarknaden gör att krediter är attraktivt värderade, skriver Swedbank i sin Investeringsstrategi.
Swedbanks Mattias Isakson
Swedbanks Mattias Isakson.

Återhämtningen på aktiemarknaden har fortsatt sedan Swedbank för tre veckor sedan minskade sin aktieexponering något till favör för krediter. Uppgången eldas på av att många ekonomier så smått börjar öppna upp igen. Swedbank tror också att en återhämtning är sannolik, men det är svårt att peka på vad det skulle innebära i mer exakta termer.

”När vi i maj drog ner aktievikten något till favör för krediter var huvudargumentet att de båda värderades för olika scenarion – den första betydligt mer optimistisk än den andra. Detta gäller fortfarande och det är anledningen till att vi håller kvar denna allokering”, säger Mattias Isakson, aktiestrateg i en uppdatering av Investeringsstrategin.

Swedbank väljer att ligga kvar med en liten undervikt i aktier. Detta då det dels finns en risk att realekonomin gör sig påmind och dels då öppnandet av ekonomierna kan följas av bakslag.

Samtidigt har kreditmarknaden sett betydligt mer pessimistisk ut. Skulle den ekonomiska tillväxten gradvis komma tillbaka skulle krediter bli den största relativa vinnaren givet dagens prissättning.

”Vår lilla undervikt i aktier ska inte ses som att vi är direkt negativa till aktier utan att vi för tillfället ser bättre möjligheter inom krediter”, säger Mattias Isakson.

Swedbank behåller således en övervikt i krediter och samtidigt en svag undervikt i aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.