Sydsvenska Hem fastställer nya finansiella mål och utdelningspolicy

Fastighetsbolaget Sydsvenska Hem har till följd av den nyligen förvärvade fastighetsportföljen i Skåne uppdaterat sin affärsidé, fastställt nya finansiella mål och en ny utdelningspolicy. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sydsvenska Hem fastställer nya finansiella mål och utdelningspolicy - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png
Sydsvenska Hem tillfördes 20 nya fastigheter på sammanlagt cirka 50 000 kvadratmeter genom förvärvet och ska framöver ha ett tydligt fokus på bland annat fastighetsförvaltning och stabila kassaflöden.

”Mot den bakgrunden har bolagets affärsidé uppdaterats och Sydsvenska Hem ska genom ett tydligt fokus på fastighetsförvaltning, utveckling, mod och långsiktighet, kontinuerligt skapa nya affärer och stabila kassaflöden”, skriver bolaget.

De nya finansiella målen är en årlig tillväxt av förvaltningsresultatet på 15% per aktie, samt en långsiktig avkastning på eget kapital på 15%.

Vidare ska utdelningen på lång sikt uppgå till mellan 0 och 30% av förvaltningsresultatet avdraget för betald skatt.

”Vår lokalt förankrade organisation ges nu möjlighet att ta tillvara de affärsmöjligheter som uppstår på marknaden. I en opportunistisk anda sätter vi grunden för ett bolag med tydligt fokus på utveckling av fastighetsbeståndet, långsiktigt värdeskapande för aktieägarna och hållbara kassaflöden”, kommenterar styrelseordförande Lars Linzander.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets