Systemair får höjda riktkurser efter rapport

Ventilationsbolaget Systemair får höjda riktkurser av Kepler Cheuvreux, Handelsbanken och Nordea efter gårdagens delårsrapport för tredje kvartalet.
Systemair
Kepler höjer riktkursen till 260 kronor (246) med upprepat behåll.

Om rapporten skrivs det att siffrorna var i linje med Keplers prognos men att rörelseresultatet kom in 17% under marknadskonsensus. Skälet är främst en ogynnsam försäljningsmix. Efter rapporten gör Kepler mindre prognosjusteringar för kommande tre åren.

”Vår värdering av konkurrenter har ökat med cirka 10%, och den värderingen står för en tredjedel av vår värdering, vilket gör att riktkursen höjs”, skriver Kepler. Man tillägger längre ned i analysen att värderingen i Systemair ger utrymme för fortsatt uppsida i aktien.

Handelsbanken höjer sin riktkurs till 290 kronor (270), med upprepat köp. Systemair beskriver man som ett av de mest tilltalande ESG-casen med stor potential.

Medan Q3-rapporten kom att återspegla den pågående pandemin har bolaget börjat se positiva tecken och möjligen en uppdämd efterfrågan framåt.

”Väl mottagna produktlanseringar bör börja få positiva effekter under de kommande kvartalen”, skriver storbanken.

Nordea höjer sin riktkurs till 280 kronor (270) med upprepat köp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.