Systemair rusar på stark rapport

Kurserna på Stockholmsbörsen vände precis som i går upp efter en svag öppning och handlades strax över nollstrecket. Utvecklingen i Europa var något splittrad med ganska rejäla uppgångar i Paris och Frankfurt och en mer beskedlig utveckling i London.

SIX Generalindex var klockan 10.12
upp 0,3 procent till 508 medan OMXS30-index ökade 0,2 procent till 1.613. Omsättningen var 2,2 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 2,8 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Precis innan Europas stängning i
går rapporterade Bloomberg, med hänvisning till källor med insyn, att Tyskland kan nöja sig med att Grekland binder sig till en av de reformer som långivarna har föreslagit för att öppna dörren till ett räddningsprogram.

I går kväll träffades ledarna för
Tyskland, Frankrike och Grekland för nya samtal. Ledarna hade ”ett utbyte av synpunkter i en konstruktiv atmosfär”, uppgav en talesperson för den tyska regeringen.

Den organiska tillväxten i
Systemairs fjärde kvartal steg rejält jämfört med de närmaste föregående kvartalen. Marknaderna utvecklades som helhet positivt och lyfte tillväxten till 8 procent, vilket kan jämföras med 2 procent i både det tredje och andra kvartalet.

Systemairs försäljning blev
således bättre än väntat i kvartalet och med det även lönsamheten och resultatet före skatt. Aktien steg 10,6 procent.

Kungsleden har löst gamla
ränteswappar för 2,8 miljarder kronor och gått in i nya för 3,9 miljarder. Resultatet blir att bolagets snittränta sänks från 5,1 procent vid utgången av det första kvartalet till 3,2 procent. Aktien steg 3,1 procent.

Bilia förvärvar Kaiser Bil som
säljer Lexus vid fyra anläggningar i Stockholm och Malmö. Kaisers omsättning är cirka 260 miljoner kronor och det sysselsatta kapitalet, inklusive avtalade övervärden, uppgår till cirka 100 miljoner. Bilia-aktien var oförändrad.

Nordeas analytiker har höjt sin
rekommendation för Swedbank till behåll från sälj. Swedbank steg 1,4 procent.

Handelsbanken har höjt sin
rekommendation för Haldex till köp från öka. Haldex steg 1,7 procent.

Index                     

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

508    

+0,3   

+11,5

OMX Stockholm 30            

1613    

+0,2   

+10,1

SIX Return index             

950    

+0,3   

+15,0

SIX Sverige cykliskt 15      

481    

+0,2   

+20,6

SIX Sverige defensivt 15     

504    

+0,1   

+12,0

SIX Volatilitetsindex       

17,1    

-1,2    

+9,7

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets