Telia erbjuder eftergifter till EU för Bonnier-förvärv

Telia har erbjudit eftergifter till EU-kommissionen för att få klartecken för förvärvet av Bonnier Broadcasting, där TV4 ingår.

Det meddelar EU-kommissionen.

Kommissionen har därför beslutat att senarelägga tidsgränsen för den första fasen av granskningen till den 10 maj.

Senast då måste kommissionen avgöra om fusionen ska godkännas eller om en fördjupad granskning ska inledas. En fördjupad granskning har en tidsgräns på 90 arbetsdagar, men kan förlängas till maximalt 125 arbetsdagar.

Kommissionen har rätt att helt stoppa fusioner eller kräva ändringar, såsom avyttringar. Det är dock mycket ovanligt att sammanslagningar helt stoppas.

Det var sommaren 2018 som Telia aviserade förvärvet av Bonnier Broadcasting för 9,2 miljarder kronor. Då uppgav bolagen att affären, villkorad av myndighetsgodkännanden, förväntades kunna slutföras under andra halvåret 2019.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.