Tesla rusade, Twitter dök på Wall Street

USA-börserna handlades blandat på torsdagen, då flera teknikbolag gick starkt alltmedan delårsrapporterna fortsatte att påverka utvecklingen. Tesla blev den stora positiva överraskningen i torsdagens handel medan Twitter var en stor besvikelse.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,1 procent till 26.805. Det bredare S&P 500 var upp 0,2 procent till 3.010, medan Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,8 procent till 8.186.

Sektorsvis var det teknik som gick överlägset bäst medan kommunikationssektorn, med Twitter som stort sänke, återfanns i botten.

Börssentimentet fick inledningsvis stöd av uppgifter att Kina är villigt att köpa amerikanska jordbruksprodukter för 20 miljarder dollar under ett år, enligt Bloomberg News källor.

Dock fick Kina kritik av USA:s vice president Mike Pence under kvällen för landets agerande mot protesterna i Hongkong, vilket fick börserna i USA att backa något.

På bolagsfronten steg Microsoft 2,0 procent efter onsdagskvällens rapport som visade bättre vinst och intäkter än förväntat.

Twitters rapport blev en besvikelse då samtliga resultatrader var lägre än konsensusestimat, med ytterligare försurning i form av svagare prognoser än väntat. Aktien rasade drygt 20 procent.

Ebay var ned över 9 procent medan kurspressade Paypal rapporterade “bättre än befarat”, enligt RBC:s analytiker, och steg 8,6 procent.

Elbilstillverkaren Tesla överraskade med att redovisa en justerad vinst per aktie på 1:86 dollar jämfört med Bloomberg News snittestimat på -0:24 dollar. I övrigt kommunicerade bolaget att det ligger före schemat på flera avgörande punkter för att framtida lönsamhet ska kunna säkras.

Tesla steg 17,7 procent och har därmed återigen ett högre marknadsvärde än strejkdrabbade GM, vars aktie var ned 2,2 procent på torsdagen.

I fordonssektorn har också Ford rapporterat och kom med en nedjusterad prognos, vilket resulterade i ett tapp på 6,6 procent.

Southwest Airlines steg 5,7 procent då lågprisbolaget visade i kvartalsrapporten att det har klarat av påföljderna av de svartlistade Boeing-planen bättre än väntat.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1,76 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här