Tesla vinnare på Wall Street

De ledande börserna i New York utvecklades i positiv riktning under onsdagens förkortade handelssession, inför självständighetsdagen den 4 juli. Investerare fortsatte att följa utvecklingen kring handelssamtalen mellan USA och Kina.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,7 procent till 26.963. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,8 procent vid 2.996. Tekniktunga Nasdaq Composite stärktes även det 0,8 procent till 8.170.

Sektorvis steg fastighetsbolag 1,5 procent. Svagast gick det för råvaror, som trots det var upp 0,5 procent.

Senaste nytt i handelsfrågan är att Kina överväger att köpa amerikanska jordbruksprodukter som en goodwill-gest för att sätta fart på handelssamtalen med USA, enligt Bloomberg News.

Bland bolagsnyheter var Tesla upp 4,6 procent. Elbilstillverkaren levererade 95.200 bilar under det andra kvartalet, omkring 7.500 bilar fler än analytikernas förväntningar. Beträffande det tredje kvartalet uppgav bolaget att det går in med ett lyft i orderingången och att det är “välpositionerat” för att öka produktion och leveranser.

Cybersäkerhetsbolaget Symantec är på väg att köpas upp av halvledarbolaget Broadcom. Symantecs aktie rusade 13,6 procent medan Broadcom sjönk 3,5 procent.

Kafékedjan Starbucks har fått en höjd riktkurs från Stifel, till 86 dollar från 65 dollar. Aktien var upp 2,7 procent till nära 88 dollar.

En hel del av amerikansk makrostatistik offentliggjordes innan börsöppning. Antalet sysselsatta i den privata sektorn ökade med 102.000 personer i juni enligt en undersökning från ADP Employer Services. Enligt Reuters enkät väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle öka med 140.000 personer enligt denna mätning.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 8.000 personer, till 221.000 personer, under vecka 26. Analytiker hade räknat med 223.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Reuters snittprognos.

ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 55,1 i juni jämfört med 56,9 i maj. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 55,9.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 1,95 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här