TGS-Nopec lägger bud på Magseis – premien 54%

Norska geoteknikbolaget TGS-Nopec avser att förvärva Magseis Fairfield för cirka 2,33 miljarder norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Norska pengar.
Norska pengar. Foto: Gorm Kallestad / NTB/TT
TGS erbjuder 0,0426 TGS-aktier samt 2,30 norska kronor i kontanter för varje aktie i Magseis. Det totala priset per aktie landar på 8,6048 norska kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 53,7% jämfört med Magseis-aktiens senaste stängningskurs på tisdagen.

Styrelsen i Magseis rekommenderar enhälligt budet. Erbjudandet backas också upp av en grupp aktieägare, inklusive största ägaren Fairfield, som tillsammans kontrollerar 33,4% av de utestående aktierna i Magseis.

”Den seismiska industrin genomgår en betydande omvandling på grund av de grundläggande strukturella utmaningar som branschen står inför. Att anpassa sig till dessa förändringar genom konsolidering kommer att vara till fördel för våra investerare och kunder”, säger Magseis vd Carel Hooijkaas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets