Tiktok-ägaren Bytedance avstod notering efter varningar från Kina – WSJ

Tiktoks ägare Bytedance drog in en planerad börsnotering i USA eller Hongkong efter att Kina sagt att man borde ta itu med sina cybersäkerhetsrisker. Det skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.
Tiktok-ägaren Bytedance avstod notering efter varningar från Kina – WSJ - TikTok CEO
Foto: Kiichiro Sato/TT

Enligt WSJ övervägdes en listning av hela Bytedance eller delar av verksamheten på någon av de två omnämnda marknaderna. Men grundaren Zhang Yiming beslutade i slutet av mars att lägga noteringen på is på obestämd tid. Då hade Peking sagt att bolaget borde fokusera på att åtgärda risker kring datasäkerhet och andra frågor, enligt affärstidningens källor.

Uppgifterna kommer efter att taxiappjätten Didi Global valt att trotsa de kinesiska myndigheterna kring samma frågor. Det slutade i att appen blev stoppad för nya användare i Kina och att börsvärdet rasat sedan noteringen i slutet av juni.

De kinesiska myndigheterna ansvariga för internetregleringen respektive finansregleringen har avböjt att kommentera.

Bytedances senaste kända värde är på 180 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco