TikTok stämmer amerikanska delstaten Montana efter förbud

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen TikTok, har beslutat sig för att stämma den amerikanska delstaten Montana, en delstat som nyligen beslutat sig för att förbjuda användningen av TikTok.
TikTok stämmer amerikanska delstaten Montana efter förbud - Montana TikTok Ban
Delstaten Montanas guvernör, republikanen Greg Gianforte, skriver under beslutet att förbjuda TikTok i delstaten. Foto:Garrett Turner/Montana Governor's Office/AP

Stämningen, som lämnades in i måndags i United States District Court for the District of Montana, syftar till att ”hindra delstaten Montana från att olagligt förbjuda TikTok”, skriver advokater för moderbolaget Bytedance till CNBC.

Montana är den första delstaten i USA som formellt beslutat sig för att förbjuda den Kina-kopplade appen.

Montanas guvernör Greg Gianforte beskrev förbudet som en ”viktig åtgärd” som syftar till att främja ”vår gemensamma prioritering att skydda montanerna från övervakning från det kinesiska kommunistpartiet”.

TikTok har under en längre tid varit under lupp i USA för dess koppling till Folkrepubliken Kina.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG