Toppchefer lämnar Nordea

Nordeas ställföreträdande koncernchef och operative chef (COO) Torsten Hagen Jørgensen lämnar Nordea och bankens koncernledning.

Det framgår av ett pressmeddelande som kommer knappt en vecka efter att Nordeas styrelse utsett Frank Vang-Jensen till ny vd för banken.

“Efter en lyckad flytt av moderbolagets säte till Europeiska bankunionen och viktiga satsningar på riskhantering och regelefterlevnad har Nordea gått in i en ny fas, med skärpt fokus på kunderna, ökad effektivitet och utvecklingen på regelområdet”, skriver banken i pressmeddelandet.

“Som en följd av den nya fasen och borttagandet av de kombinerade rollerna ställföreträdande koncernchef och Group COO, har man enats om att ställföreträdande koncernchef och Group COO, Torsten Hagen Jørgensen, lämnar Nordea. Han lämnar koncernledningen omedelbart, men kommer att finnas tillgänglig för att bidra till en smidig överlämning av de ansvarsområden han har. Strukturen och utnämningarna på COO-området kommer att offentliggöras senare”, uppges det.

Torsten Hagen Jørgensen har som ställföreträdande koncernchef och Group COO under många år haft en avgörande roll i att leda Nordeas transformation, konstaterar banken.

Som en följd av den nya fasen har man också enats om att Nordeas Chief People Officer, Karen Tobiasen, lämnar Nordea.

“Hon lämnar koncernledningen omedelbart och rekryteringen av en ny Chief People Officer inleds omgående. Även Karen Tobiasen kommer att finnas tillgänglig för att bidra till en smidig överlämning av de ansvarsområden hon har”, heter det.

I enlighet med gällande regler utses Group Chief Legal Officer, Jussi Koskinen, till vice verkställande direktör för Nordea Bank Abp under en övergångsperiod.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här