Torsdagens färska köpråd

Flertalet aktier har höjts till köp i efterdyningarna av rapportfloden.
Torsdagens färska köpråd - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

SEB Equities sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till behåll från köp. Riktkursen höjs till 93 från 90 kronor. Det framgår av en analys.

Aktien handlades till 94:50 vid lunchtid på torsdagen.

SEB Equities har höjt sina estimat något efter rapporten (som beskrivs som stark) vilket har lett till en högre riktkurs. Samtidigt innebär senaste tidens starka kursutveckling att det finns begränsad uppsida.

Analytikern pekar också på att bolaget står inför tuffa jämförelser under 2020 varför rekommendationen sänks till behåll.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Klövern till köp från behåll. Riktkursen höjs till 18:10 från 18:00 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler sänkte sin rekommendation till behåll så sent som den 16 oktober, men har skiftat uppfattningen igen. Kepler hänvisar bland annat till att bolaget genom avyttringar under sommaren fått ned skuldsättningen.

Carnegie sätter en köprekommendation på Irras med riktkursen 36 kronor. Det framgår av en analys på torsdagen.

Carnegie har haft bevakning på Irras sedan i våras men utan officiell rekommendation då banken var rådgivare till bolaget i samband med en emission i början av sommaren.

Såväl SHB som SNB Markets höjer Kungsleden till köp.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Kungsleden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 87 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Kungsleden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 92 kronor. Det framgår av en analys.

Aktien handlas upp 2,6 procent till 86:30 kronor på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer rekommendationen för Neste till köp från behåll, enligt Bloomberg News. Riktkursen höjs från 32 till 38 euro.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Mag Interactive till behåll från köp. Riktkursen är 15 kronor.

Det skriver Bloomberg First Word.

Såväl ABG som SHB sänker Bonava till behåll.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Bonava till behåll från köp. Riktkursen sänks till 110 från 140 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Bonava till behåll från köp. Riktkursen sänks till 108 från 122 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Aktien stängde onsdagens handel på kursen 99:00 kronor, efter att fastighetsbolaget redovisat svagare resultat än väntat för tredje kvartalet och börskursen rasat 11 procent.

Goldman Sachs & Co höjer riktkursen för SSAB till 33 kronor från 31 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av Bloomberg.

JP Morgan sänker riktkursen för Volvo till 165 kronor från 175 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Alimak till 145 kronor från tidigare 167 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från mäklarfirman.

Alimak handlades på torsdagsförmiddagen till drygt 125 kronor på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets