Traton kan komma att dra in över 1 miljard euro

Scania-ägaren Tration utvärderar en kapitalanskaffning på över 1 miljard euro i spåren av övertagandet av amerikanska lastbilstillverkaren Navistar. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Traton, Scania
En kapitalanskaffning genom aktier snarare än genom lån anses vara mer fördelaktigt för bolaget, enligt investmentbanken Jefferies. Detta eftersom bolaget är måna om sitt kreditbetyg. Jefferies tror att Traton kan dra in mellan 1,2-1,4 miljarder euro.

Källor till Reuters uppger att Tratons ägare, Volkswagen, lär inte acceptera en kapitalanskaffning till under 27 euro per aktie. Bakgrunden är att detta skulle understiga Trations introduktionskurs och motsvarar en utspädning för aktieägare på ett oacceptabelt sätt, uppgav en av insynspersonerna.

Traton och Volkswagen har avböjt att kommentera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.