Laddar

Tre heta köp efter uppgång

Förra veckan nådde portföljen en ny årshögstanotering. Nu åker tre aktier ut och tre nya kommer in.
Du har tillgång till denna artikel tack vare ditt Premium-konto

Efter ännu en stark börsvecka, där portföljen återigen slog index, summerar portföljens uppgång till 24,5 procent – en ny rekordnivå. Bidrog gjorde bland annat rapporterande Indutrade som efter en stark rapport steg under veckan. Bra har det även gått för Concentric och Nibe.

Efter att ha lämnat portföljen oförändrad i förra veckan gör vi nu flera förändringar. Ut åker spelbolaget Betsson som efter fyra månader avkastat 12,8 procent och nu handlas nära rekord­nivåer. Vi tar också hem en fin vinst i värmebolaget Nibe på 18,8 procent. Bilprovaren Opus har inte utvecklats som väntat och säljs med en mindre förlust.

In kommer i stället tre nya. Underleverantören Bulten har halkat ner rejält sedan i början av sommaren. Framför allt ­ligger oro över den nyöppnade fabriken i Ryssland bakom. Men delårsrapporten i förra veckan visar på en fortsatt mycket hög organisk tillväxttakt på 36 procent. Orderingången ökade dessutom med 28 procent och skvallrar om en stark avslutning på året. Värderingen är väldigt nedtryckt och en uppstuds finns inom räckhåll.

In kommer också kullagertillverkaren SKF, som inte alls hängt med i återhämtningen de senaste veckorna. Kursfallet ter sig i vår mening överdrivet, och vi lockas av aktiens attraktiva risk/reward på dessa nivåer.

En mer defensiv placering är kycklingbolaget Scandi Standard. Bolaget har förvärvat kycklingbolag i Norden och är nu ledande på flera marknader, bland annat med Kronfågel i Sverige. Hittills i år har till­växten legat på 3 procent, vins­ten på 13 procent. Det är en angenäm utveckling som väntas bestå även fram­över. Även en attraktiv värdering tilltalar.

Denna vecka inför vi också riktkurser och stop-loss-nivåer i några av innehaven, nivåer vid vilka vi avyttrar innehaven.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.