Triss i köpråd

En teknikkoncern, ett bettingbolag och en teknikkonsult får köprekommendationer av Börsveckan.
Triss i köpråd - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

Börsveckan rekommenderar köp av Sdiptech och behåller sina köpråd för Kindred och Rejlers. Däremot tas köpråden bort för BTS och Catena som tillsammans med Kambi, Studsvik och Karnov får rekommendationen avvakta.

Det framgår i det senaste numret av Börsveckan.

Kambi växer starkt och gör framsteg i USA men på sista raden blir det inte mycket och värderingen är skyhög, anser Börsveckan.

“Det är mycket som står på spel om inte bolaget kan möta höga förväntningar”, skriver Börsveckan och upprepar rådet avvakta.

Däremot är Kindred ett bra långsiktigt köp, enligt Börsveckan. Bolaget har slaktats på börsen och har några tuffa år framför sig innan vinsten kan stiga uthålligt.

“Men en hög direktavkastning, låg värdering och förvärvspotential talar ändå för aktien”, heter det.

Studsvik går trögt, med fortsatta förluster i Tyskland samtidigt som det har vikt ned inom konsultverksamheten och Scandpower. Endast bränsleområdet visar vinst oh det är symptomatiskt för bolaget som har en svag historik. Börsveckan avvaktar.

Rejlers är en favorit hos Börsveckan som anser att aktien har mer att ge, trots den senaste tidens kursrusning. Fortsatt köpråd, alltså.

Sdiptech har en tydlig förvärvsagenda och har en tilltalande värdering, enligt Börsveckan som har upprättat en tillgångsvärdering för att se vad Sdiptechs olika affärsområden sammantaget är värda. Den mynnar ut i ett aktievärde kring 63 kronor – en uppsida på nära 25 procent.

Karnov, som levererar information och rättsdata till jurister och advokatbyråer, är ett bolag med tjänster som ligger rätt i tiden, och tyvärr är värderingen därefter, skriver Börsveckan och väljer att betrakta bolaget från sidlinjen tills vidare.

BTS har rusat med 40 procent sedan Börsveckans köpråd för knappt ett år sedan. Börsveckan anser att BTS är fortsatt intressant för den långsiktige men är nöjd med kursvinsten hittills, plockar ned köprådet och avvaktar.

Fastighetsbolaget Catena möter en ljus framtid där efterfrågan på logistikfastigheter är stor och stigande. Men Börsveckan kan se ett scenario då den privata konsumtionen och företagsinköp sjunker på grund av en försämrad konjunktur, vilket skulle påverka vakansgraden och hyresnivån negativt för Catena.

“Dagens värdering tar ingen stor hänsyn till ett sådant scenario och med viss försiktighet så väljer vi därför att ta hem vinsten i Catena för denna gång. Rådet sänks till avvakta”, skriver Börsveckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.