Triton flaggar för lägre utdelningar framöver om Hiq blir kvar på börsen

Riskkapitalbolaget Triton lade i morse ett uppköpsbud på samtliga aktier i it-konsulten Hiq på 70 kronor per aktie. Triton vill köpa ut Hiq från börsen men kan även tänka sig att vara huvudägare i en noterad miljö.
Triton flaggar för lägre utdelningar framöver om Hiq blir kvar på börsen - pengar-pank_binary_6979556.jpg

Men i så fall får aktieägarna ställa in sig på en helt annan utdelningsnivå än i dag när kassaflödet ska återinvesteras i bolaget, rapporterar Dagens Industri.

– Som vi ser det innebär det att bolagets tillgängliga medel för utdelning och liknande kommer att minska på kort- och medellång sikt när man gör en ökad satsning på bolagets verksamhet, säger Thomas Hofvenstam, Nordenchef på Triton, till tidningen.

Tritons ambition är att köpa ut bolaget från börsen. Trots detta har man valt att lägga acceptnivån på minst 70 procent i stället för 90 procent av aktierna vilket är gränsen för att kunna påkalla tvångsinlösen.

Hiq har varit en pålitlig utdelningsaktie på Stockholmsbörsen under många år och delat ut en hög andel av den årliga vinsten. Styrelsen drog dock i våras tillbaka förslaget till årsstämman om en split och inlösen på 3,40 kronor per aktie helt till följd av coronapandemin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco