Triton köper fler aktier i Caverion – äger nästan 68 procent av aktierna

Riskkapitalbolaget Triton har via Crayfish Bidco köpt aktier i Caverion motsvarande 37,89 procent i bolaget.
Triton köper fler aktier i Caverion – äger nästan 68 procent av aktierna - Team of service technicians heading to work at Vapaala, Finland (2020).
Servicetekniker går in i en Caverion-byggnad. Foto: Pressbild

Det gör att bolaget uppnått det lägsta acceptvillkoret i affären och fått villkorat godkännande av den finska konkurrensmyndigheten, framgår det av ett pressmeddelande.

Det rör sig om cirka 51,9 miljoner aktier som Triton köpt från flera olika ägare. Efter affären äger Triton 67,77 procent av aktierna i bolaget. Det gör att Tritons ägande i Caverion nu överstiger det lägsta acceptvillkoret om mer än två tredjedelar i uppköpsbudet.

Av pressmeddelandet framgår det även att affären har fått ett villkorat beviljande från den finska konkurrensmyndigheten FCCA. Villkoret är att Triton säljer ”en viss geografiskt begränsad affärsenhet inom fastighetsautomation i Finland” till en godkänd köpare.

”I linje med våra förväntningar berörde åtgärdskraven i Finland endast ett mycket begränsat geografiskt område, och vi förväntar oss att uppfylla dessa krav mycket snart, varefter vi kommer att kunna slutföra de villkorade aktieförvärv som tillkännagavs idag. Sammantaget fortskrider processen enligt plan och vi fortsätter att förvänta oss att vi kommer att kunna fullfölja uppköpserbjudandet i november 2023”, säger Mikael Aro, partner på Triton, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets