Triton lägger bud på Hiq

Riskkapitalbolaget Triton lägger bud på IT-konsulten Hiq och erbjuder 70 kronor kontant per aktie, enligt ett pressmeddelande.
Triton lägger bud på Hiq - lars-stugemo-900
HiQ:s VD Lars Stugemo. Foto: Veronica Kindblad / SvD / TT
Det värderar Hiq till cirka 3,9 miljarder kronor och innebär en premie om 25 procent mot tisdagens stängningskurs och 33 procent jämfört med den volymvägda snittkursen under de senaste 30 handelsdagarna.

”Hiq har en möjlighet att utvecklas till en nordeuropeisk ledare genom att bygga vidare på sina unika plattformar, till exempel Frends, samt sin framstående innovation, branschkunskap och tekniska expertis. Detta skulle kräva betydande, långsiktiga investeringar över flera år. Triton Fond V är beredd att tillföra de betydande resurser som krävs, både ekonomiska och operativa, för att stödja HiQ att bli en nordeuropeisk ledare. Med det här erbjudandet anser vi att HiQs aktieägare får en attraktiv premie och en intressant likviditetsmöjlighet. Blir erbjudandet framgångsrikt ser vi fram emot att ge oss ut på denna tillväxtresa tillsammans med HiQ”, kommenterar Thomas Hofvenstam, Nordenchef på Triton.

Erbjudandet är bland annat villkorat att Trisall, som budet formellt sker genom, blir ägare till minst 70 procent av antalet utestående aktier i Hiq.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets