Twitter stiger i förhandeln efter rapporten

Twitter redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Justerat resultat per aktie var lägre än väntat. Aktien stiger 5,5 procent i förhandeln i USA.

Omsättningen steg 10,8 procent till 1 007 miljoner dollar (909). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 992.

Justerat resultat per aktie blev 0,17 dollar (0,31), vilket är 41,4 procent sämre än analytikerkonsensus som låg på 0,29.

Måttet mDAU, monetiserbara dagligt aktiva användare, ökade till 152 miljoner jämfört med 126 miljoner för ett år sedan och 145 miljoner kvartalet innan. mDAU mäter antalet användare som på daglig basis exponeras för reklam på plattformen.

I det första kvartalet räknar Twitter med intäkter på mellan 825 och 885 miljoner dollar. Bolaget förväntar sig ett rörelseresultat i intervallet 0-30 miljoner dollar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här