Tyska centralbanken skyller på omvärlden

Tysklands centralbank, Bundesbank, uppger i en månadsrapport att de globala spänningarna med krisen i Ukraina tynger utsikterna för Europas största ekonomi. Det uppger centralbanken, enligt Dow Jones Newswires.

Sanktionerna som införts från västländerna mot Ryssland, tillsammans med de motåtgärder som Ryssland infört skadar företag som är beroende av export såväl som delar av den inhemska ekonomin.

“En uppsjö av ogynnsamma nyhetsrapporter som rör den internationella miljön har dämpat Tysklands ekonomiska utsikter under det andra halvåret”, skriver centralbanken.

Kommentarerna kommer efter att Tysklands statistikkontor rapporterat att landets preliminära BNP-tillväxt var -0,2 procent under det andra kvartalet i jämförelse med det första kvartalet.

“Nuvarande indikatorer ifrågasätter antagandet som vårens prognoser baserades på, nämligen att den underliggande konjunkturutvecklingen skulle stärkas ytterligare under det andra halvåret 2014”, skriver Bundesbank.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.