UBS: Detta är nyckeln till en framgångsrik portfölj

Nyckeln till en framgångsrik portfölj under 2020 är densamma som för ett lyckligt äktenskap, säger investeringschefen för UBS Global Wealth Management.

Låga förväntninga är yckeln till en framgångsrik portfölj, enligt investeringschefen för världens största förmögenhetsförvaltare, UBS Global Wealth Management, vid en konferens i Singapore på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Sökandet med ljus och lykta efter säker avkastning har drivit ur stora institutioner mot aktiemarknaden och privatinvesteringar för att möjliggöra balansering av portföljer. Det är en av de främsta orsakerna till att aktiemarknaden har varit så pass stark under januari, sade investeringschefen Mark Haefele.

“När centralbankerna svämmar över marknaderna med likviditet så drar det också fram mycket avkastning. Så enkelt är det”, sade han.

Mark Haefele rekommenderar utdelningsaktier och bolag med högre lönsamhet och lägre volatilitet än index.

“En utdelningsstrategi kan ge en tilläggsavkastning och skydda portföljen även om man tvingas ut på aktiemarknaden”, sade Mark Haefele.

Investeringschefen spådde samtidigt att 5G-telekom och utvecklingen av genterapi kommer att bli de teman som mest av allt kommer prägla 2020-talet.

För det innevarande året räknar UBS Global Wealth Management med att börsbolagens vinsttillväxt landar på 10 procent för Asien, borträknat Japan. I USA väntas 5 procent, medan en 3-procentig inbromsning väntas i euroområdet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här