UBS ser stor uppsida i S&P 500

Prospektet om ett vaccin med 90% effektivitet är inte fullt inprisat i det amerikanska aktieindexet S&P 500. Det är endast inprisat till 77%. Det framgår av en analys av UBS som Seekingalpha tagit del av.
wall street
Foto: Michael Probst/TT, Richard Drew/TT

Analyshusets strateg Keith Parker menar att aktieindexet kan öka med 15% från nuvarande nivåer utifrån ett optimistiskt scenario.

Vidare så har inte det senaste kvartalets starka resultat medfört höjningar av estimat inför framtida kvartal. Breda uppgraderingar borde komma de kommande månaderna, menar strategen.

Gällande specifika sektorer menar Parker att det finns 7 procentenheter av potentiell överavkastning för småbolag med tanke på vaccinet.

Han tillägger även att banken inte gett upp på tillväxtaktier då räntor troligtvis kommer stabilisera sig. Istället kommer defensiva aktier fortsatt bli underviktade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets