Varian vinstvarnar på grund av coronaviruset

Elekta-konkurrenten Varian Medical vinstvarnar på grund av det pågående utbrottet av det nya coronaviruset. Företaget ser fördröjningar i installationer på grund av att vårdresurser i Asien-Stillahavsregionen prioriteras till att hantera virusutbrottet.

Även om inga beställningar avbokats förväntas en negativ effekt för både intäkterna och rörelseresultatet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Varian bedömer att intäkterna i räkenskapsårets andra kvartal blir mellan 800 och 825 miljoner dollar. Väntat är intäkter på 873,2 miljoner dollar enligt Bloombergs sammanställning.

För hela året förväntas intäktstillväxten bli 7-9 procent, men prognosen kan komma att ändras om dynamiken kring virusutbrottet förändras på ett betydande sätt. Tidigare prognos var en ökning med 9-12 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.