Vd-skifte i portföljens nya innehav

INTERVJU Under måndagen aviserades ett vd-skifte i ett av Småbolagsportföljens nya innehav.
Profilgruppen

Under måndagen meddelade Profilgruppens vd Per Thorsell att han i augusti kommer lämna bolaget för ett nytt uppdrag. Aluminiumbolaget Profilgruppen plockades in i Småbolagsportföljen i förra veckan efter att ha levererat ett starkt bokslut för 2018. Det nya innehavet motiverades bland annat med ljusa utsikter för 2019.

Men bara några dagar efter rapporten kom alltså beskedet att vd Per Thorsell lämnar bolaget i augusti. Han vill inte säga vilket bolag han ska gå till, men det är varken en konkurrent eller ett börsnoterat bolag.

– Det var helt enkelt en bra tid att lämna. Verksamheten går bra, och jag har varit vd i fem år. Det är en ganska bra tid att byta jobb då. Det är inga hard feelings, jag kommer att fortsätta jobba fram till augusti.

Per Thorsell har varit med i Profilgruppen sedan år 2014 och har växt bolaget med en genomsnittlig tillväxttakt på 19 procent samtidigt som han har stärkt rörelsemarginalen från 0,9 till 7,0 procent.

Han har fortsatt stark tro på bolaget.

– Vi har gått från 13 till 24 procents marknadsandel och fördubblat försäljningen under 2018. Vi känner oss väldigt trygga i det vi gör, jag känner mig bekväm med att lämna bolaget. Såklart det finns marknadsrisk, men utsikterna i norra Europa ser ljusa ut för den närmsta tiden. Profilgruppen är en stark organisation.

Vad händer nu i bolaget?

–Vi kommer jobba på precis som förut. Vår främsta satsning är på den nya pressanläggningen som vi behöver för att förstärka kapaciteten. Den beräknas slurföras under 2019.  Styrelsen har börjat arbetet med rekrytering av en ny vd.

Profilgruppen-aktien var ned drygt 3,9 procent vid börsens stängning på måndagen. Småbolagsportföljen äger 388 Profilgruppen-aktier till ett värde av 40 352 kronor.

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.