Veckans drink från Börsens Bartender: Svart Svan

Efter en marknad som bjudit på pandemi, globala transportblockeringar och en centraleuropeisk invasion, tvingas till och med de mest gladlynta av investerare att hålla med om att vi befinner oss i en tvättäkta svart­svan­-marknad. Veckans drink är Svart Svan.
Svart svan
Foto: Hans-Olov Öberg
Foto: TT

Om det är någonting som aktiemarknaden de senaste åren fått lära sig betydelsen av, torde det vara begreppet ”Black Swan”, eller Svart Svan. Det befjädrade fenomenet populariserades ursprungligen av Nassim Nicholas Taleb och innebär egentligen ”oväntade omvärldshändelser” (som får marknaden att förändras mer än sex standardavvikelser).

Kombinationen av ingredienser är också medvetet otippad till sin karaktär. Men som med många oväntade mixar, är den här synnerligen läskande. Åtminstone i Börsens Bartenders gom lämnar den en bestående lyckoskapande eftersmak, måhända denna spalts bästa cocktail någonsin?

RECEPT SVART SVAN

Lägg några rejäla bitar is i din favoritshaker, häll ned:
• 6 cl Bourbon
• 1 cl Campari
• Några dash grapefruktbitter (kan ersättas med Angostura)
• 1 cl färskpressad citronjuice

Skaka väl och sila ned i highballglas
Toppa sedan upp med Fever-tree Mediterranean Tonic, rör ett varv, njut.

Vill du hellre avnjuta förra veckans drink, Ever Given, så hittar du receptet här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco