Veckans drink från Börsens Bartender: Unicorn

Affärsvärlden har i veckan intervjuat Ali Ghodsi som grundat jättebolaget Databricks. Företaget är värt nästan 350 miljarder kronor. Det gör att Börsens Bartender serverar drinken Unicorn.
Foto: Selina Öberg

Projektet Börsens bartender började som en Twitterdiskussion mellan författaren, ekonomijournalisten och finansanalytikern Hans-Olov Öberg och chefredaktören på Affärsvärlden. Boken är en praktisk och användbar guide för cocktail-intresserade näringslivsmänniskor på flera olika sätt: här får du lära dig grunderna för en lyckad cocktail, vägen till tvättäkta cocktailnörderi och därtill hyllas ett 40-tal näringslivsfenomen.

Den här veckan bjuder Börsens Bartender alltså på drinken Unicorn.

Unicorn är ett begrepp att ta på allvar. Att bygga ett företag som värderas till minst en miljard US-dollar är inte kattskit, precis. Men det vilar samtidigt någonting behagligt aningslöst över själva begreppet. Sedan det blev allmänt spritt via affärspress på nätet, drömmer ju lika många glada pretendenter om att »starta en unicorn« som det tidigare fanns småpojkar som ville bli Ralf Edström eller Suzi Quatro när dom växte upp. Så en cocktail på temat unicorn måste med andra ord gå att fira – stort – ett sanslöst lyckat företag,- samtidigt som det måste finnas en anstrykning av dansande hornprydda hästdjur vid regnbågens slut över alltsammans.

RECEPT UNICORN

• 6 Cl Tanqueray Blackcurrant Royale
• 1 cl Blå Curacao
• 1 cl Sourz Apple
• 10 cl Hallonsoda
Rör alla ingredienser utom hallonsodan till god svalka. Sila ned i lämplig discokula.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.